Search

Monday, June 28, 2010

Noumenon


uzun süredir dinler olduk math/rock temalı indie/emo gruplarını. böyle karışık bir etiket aslında. çıkardıkları sound adından daha karışık. dinleyenler bilir genelde enstrumana önem verdikleri için fazla vokal duyamazdık. fakat noumenon da ara sıra araya serpiştirilmiş stadium vokaller göze çarpıyor. ayrıca gitar soundu olarak bu sefer clean gitarlar yerine distortion sesler duyuyoruz. noumenon u diğer örneklerinden ayıran belli başlı özellikler bunlar. rooftops adlı bir diğer math/rock grubuyla splitleri mevcut. sizinle eplerini paylaşacağım.

Myspace
Last Fm
Download

Sunday, June 27, 2010

Bronze Fawn


bu aralar dinlediğim iki grup olan rosetta ve city of ship konserinin afişinde büyük harfler ile en tepede yazıyordu bu grup. bir dinleyeyim nedir ne değildir diye merak etmemle başladı herşey. bronze fawn son zamanlarda dinlediğim (iyi) post/rock örneklerinden biri. shoegaze adı verdikleri janra uyar cinsteler (bol reverbli gitarlar). ben kısaca post/rock diyip geçiyorum. albümleri beş parçadan oluşmakta. bu gruba ısınmamın sebebi özellikle gitar riffleri oldu. açıkcası pek fazla içerisinde sevinç ve umut barındıran post rock gruplarını sevemiyorum (explosions in the sky hariç). bu grup daha karanlık ve daha yıkıcı özellikte.

Myspace
Last Fm
Download

Saturday, June 19, 2010

Year Of No Light


hep söyleriz fransa karanlık memleket. emosu olsun metali olsun hardcoreu olsun herşeyiyle karanlık bu adamlar. year of no light fransız sludge/ambient/screamo/postrock artık adını siz ne koyarsanız grubu. grup için bunların hepsini söyleyip yanında fazlasıyla atmosferik ibaresini yapıştırabilirsiniz. pelican, rosetta, cult of luna tarzı müzik dinleyicileri için bire bir. kapayın ışıkları alın bir kapak ve arkanıza yaslanın sonra salın kendinizi bu atmosfere...

Myspace
Last Fm
Download

Victor! Fix The Sun


üstün michigan emo/hardcore piyasasının bir diğer üstün grubu. bu piyasada o kadar üstün gruplar var ki say say bitmez. grown ups dan tutun da cloud mouth, native, the reptilian.. ve işin en güzel tarafı da bu insanlar birbirleriyle çok yakın arkadaşlar. birbirlerinin bodrum katlarında konser verip birbirlerinin kayıtlarına dahil oluyorlar. victor! fix the sun sound olarak post punk akımından tutun screamoya uzanan bir çizgi yakalamış. seveceğiniz trio grupların arasına bir yenisini daha ekleyin ve bu gruba kulak verin dostlar.

Mysapce
Last Fm
Download

Saturday, June 5, 2010

Noizine Fest 2



Noizine & Wargasm Kolektif Noizine Fest 2 yi sunar

20 Haziran Pazar günü Kemancı'da!
Kapılar 15:00 da açılacaktır.


Haossaa
The Raws
Ultimate Blowup
Lost In Bazaar
Sakatat
Never Reach Home
Poster İti
Über Dose

Giriş Ücreti : 10 lira


http://www.noizine.net/
http://www.myspace.com/wargasmkolektif

Ding Dong Dead


bu yaz cry me a river fest de boy gösterecek olan alman screamo grubu.

Myspace
Last Fm
Download

Thursday, June 3, 2010

Air Conditioning


level plane çıkışlı grubun rock n roll öğelerinden uzak harsh noise çalışması. fazla dinlemeyin sıyırsınız.

Last Fm
Download

Life At These Speeds


post punk, post hc dolaylarında gezinen grubun iki albümü var. kendi içersinde enteresan bir karanlığa yer veren grup bir çok farklı genreden etkilenmiş izlenimi veriyor. bir çok yerde "screamo" olarak geçse de bence pek alakası yok. ok bir kaç riff belki bir kaç part benziyor olabilir fakat kesinlikle bu genre içersine sokabileceğim bir şey değil. müziklerinde karanlığı benimsemiş bu grup level plane records un dağılan bir diğer efsanelerindendir bana göre.

Myspace
Last Fm
Download